Hamdije Kapidžića 10, Dobrinja 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina tel: +387 (0) 33 454 499

slogan18.png

Magija je u atmosferi. Jeste li se ikada zapitali živite li u interijeru koji vam odgovara? Interijeru koji je refleksija vaše osobnosti i stila. Koji jednostavno ljudi prepoznaju. Živite li u prostoru koji vam prija?

ODABRATI STIL INTERIJERA

Ukoliko se osvrnete po vašem domu i shvatite da ste tijekom godina sakupili toliko predmeta koji zajedno nikako ne čine harmoničan dom i kuću vrijednu stilske pohvale, vrijeme je krenuti od početka.

Svaki dom mora imati atmosferu. Tajna nije u količini novca koji imate. Možete angažirati najbolje dekoratere i interijeristu, i potrošiti nevjerojatne svote novca da drugi za vas postignu ono što želite, ali ako taj dom nema dušu, onda niste postigli ništa i ponovo ste na početku.

Najinteresantniji prostori na svijetu tj. interijeri su kombinacija više pomiješanih stilova, koji u završnici pričaju jednu harmoničnu priču.

ODABRATI STIL INTERIJERA2

Na početku se zapitajte jeste li tradicionalni tip, minimalistički tip, country tip, ljubitelj industrijskog dizajna ... Otkrijte koji stil volite. Također, vrlo je važno pogledati sve stvari, kako namještaj tako i dekorativne predmete i zapitati se kakve emocije određeni predmet u vama izaziva. Volite li neki komad namještaja ili biste voljeli da ga se oslobodite? Morate doći do jasne definicije što želite i nemojte neke stvari zadržavati samo zato što ih volite. Možemo voljeti mnogo stvari, ali to ne znači da ih trebamo zadržati po svaku cijenu.

Ukoliko ne možete u glavi taksativno nabrojati šta je sve to što treba učiniti, možete uzeti papir i olovku i napisati pitanja:

- Zbog čega volite prostor?

- Koja je vaša omiljena stvar u prostoru?

- Koji su vaši omiljeni komadi namještaja?

- Što im je zajedničko (stil, tekstura, materijal, boja)?

- Je li boja koja dominira prostorom vaša omiljena boja?

- Ima li je dosta ili malo?

- Sviđaju li vam se teksture i materijali koji su zastupljeni u prostoriji?

- Postoji li nešto u sobi što biste voljeli izbaciti?

Napišite odgovore na svako pitanje, a to će vam pomoći da na kraju podvučete crtu i vidite što prevladava. Naprimjer, odgovori vas mogu dovesti do toga da vam u sobi dominiraju neutralne nijanse, da je namještaj jasnih i čistih linija i da jednostavno volite taj prostor. Poanta je shvatiti što volite, ali je isto tako važno definirati i što ne volite. Ne dopustite da vam drugi govore čega se trebate riješiti, a što zadržati jer o ukusima ne treba raspravljati. Kada jednom definirate kojem stilu najviše inklinirate, odatle će vam sve biti mnogo lakše.

ODABRATI STIL INTERIJERA3

Tradicionalan ili klasičan namještaj podrazumijeva dosta namještaja koji ima obline, zakrivljene rukohvate, zakrivljene nogare stolova. Neutralne tonove. Obično su beržere u paru ili dolaze u kombinaciji s lampom koja se slaže. Moderan dekor podrazumijeva dosta čistih i jasnih linija bez mnogo detalja. Nema mnogo tekstura. Za razliku od prethodna dva stila, industrijski dizajn se prepoznaje po korištenju materijala kao što su kamen, drvo, metal ... Izloženi elementi poput ogoljene cigle, vidljive instalacije, cijevi također karakteriziraju ovaj stil. Shabby chic je stil koji za temu ima romantiku. Pomalo retro, jer uključuje dosta starinskog namještaja ili onog koji izgleda pomalo ofucano, a koristi materijale kao što su čipka, vez, košarice, starinski sanduci, krevete i stolice koji su od kovanog željeza ... Boemski - boho stil podsjeća na mješavinu rustike i shabby-ja , ali ga karakteriziraju boje, ležernost, kombinacija različitih materijala i tekstura.

Može se dogoditi da vam se od svakog ovog stila sviđa neki element. Ukoliko se odlučite pomiješate stilove, znajte da je zlatno pravilo 80:20, što znači da glavni stil mora dominirati u 80% dok stil koji dodajete začiniti atmosferu treba biti svega 20% zastupljen.

Izjednačenje je također važno. Vrlo je vjerojatno da će u jednom domu više ukućana imati različite ukuse. Zamislite da stavite od svega po malo, opet bi se vratili da početak priče. Zato odaberite jednu boju koja će naprimjer dominirati u detaljima, drugu, komplementarnu boju koja će dominirati namještajem. Kada birate drvenariju i podove trudite se da dominira jedna nijansa i boja drveta.

Otpočnite s neutralnim tonom zidova, potom pogledajte koji će komad namještaja stliski dominirati. Naprimjer, ako je sofa modernistička, onda se dalje vodite za modernističkim detaljima. Dakle, nakon sređivanja zidova, birate namještaj, pa se tek na kraju pozornost za detalje.

Izvor: www.dizajndoma.hr

O NAMA

apfooter

Od svog osnutka 1998 god. pa sve do danas osiguravamo svim našim kupcima koji žele opremiti svoj prostor kvalitetnim i stilskim namještajem, proizvode eksluzivnih marki koje će zadovoljiti visoku kvalitetu i moderan dizajn.

 

... uspješno trajemo i svakodnevno radimo na tome da Vaši prostori ožive!

AP INTERIJERI d.o.o.

Hamdije Kapidžića 10, Dobrinja

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

tel: +387 (0) 33 454 499
fax: +387 (0) 33 454 499

e-mail: apinter@bih.net.ba
info@apinterijeri.ba

AP INTERIJERI d.o.o.  - 1998.-2019. SVA PRAVA PRIDRŽANA

designer17